Jak již všichni víte, vejce jsou velmi hodnotnou potravinou. Jsou plná bílkovin, „dobrých“ tuků, vitaminů či železa. Vyzkoušet můžete i vejce, která kromě toho všeho mají navíc i vysoký obsah jódu a selenu.
Proč potřebujeme tolik jódu a k čemu je pro nás dobrý selen?
Oba prvky jsou pro naše zdraví zcela nezbytné a jejich nedostatek v organismu může vážně ohrožovat správný vývoj a život. Chybí-li nám v těle jód, mimo jiné se to podepíše na špatném fungování štítné žlázy. Od toho se pak odvíjejí další problémy, které se mohou objevit – únava, vypadávání vlasů, suchá kůže, zvýšení váhy, špatné trávení. U žen snížená hladina jódu prokazatelně zvyšuje riziko onemocnění rakoviny prsu a dělohy. Nedostatek jódu v těhotenství pak ohrožuje kromě matky také její dítě.
Chybí-li našemu organismu selen, zvyšujeme riziko srdečně cévních chorob. S jeho nedostatkem bývá také spojována špatná funkce jater, žaludku, střev a v neposlední řadě opět špatná funkce štítné žlázy. Důsledkem může být i narušení nervového systému a zpomalení růstu.
Správná hladina selenu posiluje náš imunitní systém a tím brání tělo před zákeřnými viry a bacily, navíc má vliv i v boji s alergiemi. Kromě správné funkce štítné žlázy přispívá i k ochraně buněk před oxidativním stresem – zachytává v těle volné radikály a snižuje riziko vzniku rakoviny. U sportovců napomáhá správné regeneraci buněk. U mužů snižuje riziko neplodnosti. A stejně jako jód se podílí na kvalitě našich vlasů, nehtů a kůže. A když jsme u jódu, neměli bychom zapomenout na to, že právě on má velký vliv na naši inteligenci i paměť.
IQejce nepřináší jen nutriční benefity, ale unikátní je celá produkce. Farma MAIWALD jako první a jediná v České republice produkuje vejce od slepiček s volným pohybem v hale a se snáškou do OBILNÝCH PLEV. Jedná se o unikátní šetrnou technologii snášky vajec, která je inspirována rodinnými farmami ve Švýcarsku a Rakousku. Přímo na farmách se pěstují obiloviny, kukuřice a pohanka, ze kterých se následně vyrábí krmné směsi. Směs se obohacuje o mořskou řasu, díky čemuž se do vajec dostávají zmíněné stopové prvky JÓD a SELEN, které v českých půdách a jídelníčku mnohdy chybí. Limitovaná denní produkce na farmě je 3 000 IQejce.
Více informací získáte na www.IQejce.cz.
Mohlo by Vás zajímat
Komentáře je možné psát až po přihlášení.